I medier kan man läsa många nyheter kring bilar som blivit stulna, ofta genom att tjuven bryter sig in i personers hem om natten, stjäl bilnycklar och kör iväg med bilen. Det gäller att förvara bilnycklar på ett ordentligt sätt, ha larm och gedigna lås hemma och att ha en rejäl port till garaget för att undvika att drabbas. 

Det finns endel saker du kan göra för att undvika att drabbas av bilstöld. I och med att tjuvarna blir fräckare, gäller det också att vi som äger bilar blir allt smartare. En sak människor i landet kan göra är att investera i mer rejäla garageportar, men det finns saker som inte kostar lika mycket som också hjälper.

Göm nycklarna ordentligt

Det finns många misstag att göra när det kommer till bilnycklar. En tumregel är att inte förvara bilnycklar på ett säkert och icke-synligt sätt. I en artikel från Vi Bilägare kan man läsa om att det förra året stals ca 12000 bilar, och de flesta av dessa stals med hjälp av bilen egen nyckel. Stöldskyddsföreningen har undersökt saken, och det har visat sig att hela 8 av 10 bilägare förvarar bilnyckeln precis innan för ytterdörren, något som verkligen är ett praktfel. Det blir således mycket enkelt för inbrottstjuvar att stjäla nycklar så fort de äntrat bostaden och sedan sticka. Det bästa är att förvara nyckeln i en plåtburk så att signalen inte kan kopieras på en gömd plats som inte är i hallen.

Tjuvar stal bil på natten

I Skåne vaknade en familj av att några var i huset, varpå de larmade polisen.

”Det upptäcktes mycket riktigt att obehöriga personer varit inne i bostaden. Datorer var borta och även bilnycklar. Det visade sig också att tjuvarna kört i väg med de båda bilarna”, skriver Expressen.