Även om kök har en livslängd på upp till 30 år är det många som väljer att riva ut det väldigt mycket tidigare. Som ny bostadsägare vill man öka värdet på bostaden genom att sätta in ett splitter nytt kök.

Att renovera ett kök är ett stort projekt som kräver god planering för att öka effektiviteten. En bra ritning, en bra plan på arbetet och en container från http://bigbag.se/hyra-container/ som hjälp för att samla upp allt gammalt material är en bra grund till en effektiv renovering. Hela projektet önskas gå så snabbt som möjligt vilket den goda planeringen bidrar till.

Att renovera just köket är idag en vanlig del i renoveringen av sin bostad. Speciellt om man köpt en ny bostad och vill sätta sin egen prägel på hemmet. Dock så är det många som väljer att riva ut köket även om det endast är några ynka år gammalt. Som man skriver om i en artikel på Stockholm Direkt är man som ny bostadsägare ute efter att öka värdet på bostaden, vilket oftast ett helt nytt kök bidrar med. Hetsen om att renovera sitt kök har nu även kommit till relativt nybyggda bostadsområden. I till exempel Hammarby Sjöstad och Liljeholmskajen kan man se hur kök kontinuerligt byts ut.

Såhär länge ska köket hålla

Det är tyvärr många fina och fräscha kök som rivs ut varje år. Även om kök har väldigt lång livslängd river man ner och sätter in nytt med jämna mellanrum. Många återförsäljare av kök har även långa garantier, IKEA har till exempel 25 års garanti på sina kök.

Vanligtvis håller köksluckor, bänkskivor och annan köksinredning i upp till hela 30 år. Vitvarorna har dock en kortare livslängd men ska ändå hålla i snitt mellan 10-15 år. Med andra ord skulle man endast behöva byta ut sina vitvaror efter 10 år istället för att riva ut hela köket. Men har man pengar och tid och samtidigt vill göra en investering är det många som tar valet att börja planera sitt drömkök.