Det är inte roligt att ha ett hem som känns opersonligt. Därför tipsar vi här om att haka på trenden om att mixa gamla och nya möbler, allt för att skapa en unik och egen känsla i bostaden.

Vad är mer trendigt just nu än att fynda på loppis samtidigt som man investerar i helt nya möbler på till exempel https://mallofdesign.se/mobler/? Troligtvis ingenting alls. Ett personligt hem skapar du dig genom att mixa gamla och nya möbler med dina personliga inredningsdetaljer.

Varför inte fynda en gammal trädörr och bygga ihop sitt eget matbord likt Lovisas som Leva&Bo skriver om? Det blir både unikt, personligt och en rolig samlingsplats i hemmet.

Ett bord som Lovisas pojkvän byggt av en gammal dörr från 1800-talet. Han har sågat av det och satt dit gångjärn för att kunna göra bordet större om man behöver fler sitt­platser. Bords­skivan är sprejad med guldfärg och målad med svart färg och krackeleringslack – Leva&Bo.

Eller kanske man lyckas fynda världens skönaste soffa som man kan klä om med precis det tyget som man önskar. Som pricken över i:et kan man sy sina egna kuddar och fynda ett splitternytt soffbord som utmärker sig i mängden. Det finns egentligen oändligt med olika saker man kan göra för att skapa personlighet i ett hem, där din egen stil skapar just din stil.

Trendigt tillsammans med retro

Vill man ändå blanda in lite av årets trender med sina möbler är det enligt Sköna Hem marmortapeter, kristalldetaljer, klängväxter, koppar och dova färger man ska satsa på. Marmor har vi sett i flera år, men förflyttad till väggarna är något nytt om inte väldigt personligt.  Även långhåriga mattor, mönstrade soffor och konstverk är något att satsa på om man vill blanda in något från de heta inredningstrenderna skriver Elle Decoration.