Att renovera med sin partner är det många som gör, speciellt nu på vårkanten för att få iordning hemmet eller sommarstugan inför sommarens lata dagar, men vanligt är att dessa ofta projekt ofta leder till en hel del konflikter – men som tur är så finns det en hel del sätt att undvika bråken.

Konflikter i parrelationer är något man inte kommer undan, men vissa situationer där konflikterna uppstår kan man minska eller rent av ta bort. Ta till exempel den allra vanligaste situationen: en renovering. Då är det många viljor som ska samarbeta och ofta slutar diskussionerna i debatter och gräl. Vanligast är om pengar och hur mycket av sina finanser som ska gå till renoveringen, där har man ofta olika åsikt. Tur är då att man idag faktiskt inte behöver fundera på kostnaderna då ett privatlån hos exempelvis Bluestep aldrig är långt borta och inte heller speciellt dyrt att ta. Men självklart ska man ju inte ta ett lån om man inte behöver eller har råd att betala tillbaka det, fast å andra sidan om man saknar grundfinanser så har man säkerligen inte heller råd att dra igång en renovering från första början. Andra saker, förutom pengar, som leder till bråk under renoveringen är att man antagit sig ett för stort projekt som man inte sedan kan avsluta. Då är det viktigt att bryta ned projektet i delmål, skriver man om i Vi i villa där man också tipsar om att vara realistisk: anlita hjälp där hjälpen behövs.

Att tänka på om man köper ett renoveringsobjekt

En annan trend just nu är att köpa renodlade renoveringsobjekt med ambitionen att fixa upp villan likt de före och efterbilder som man ofta ser hos olika inredningsmagasin såsom Sköna hem till exempel. Men innan man genomför ett sådant köp måste man tänka till riktigt ordentligt. Det är något som Anders “Arga snickaren” Öfvergård understryker i en artikel hos tv4 där man just skriver om saker man ska tänka på om man går i dessa tankar – och den artikeln kan vara riktigt bra att läsa innan man börjar renovera överhuvudtaget.