Hur får man till den där mysiga känslan hemma? Sådär så att inomhusmiljön verkligen känns hemtrevlig och en plats att slappna av i. Ett steg på vägen dit är att ha det städat och rent hemma, men hur får man det?

 

dammsugare-sta%cc%88daMånga har en dröm om att hålla det kontinuerligt rent och städat hemma – men få lyckas hålla ordningen de vill hålla. Man har helt enkelt inte tid eller kanske så städar man på ett ineffektivt sätt när man väl gör det. Men hur städar en på ett bra sätt?

Goda vanor som bidrar till ordning

I Sköna Hem skrivs det att om man får in ett antal goda vanor så behöver man faktiskt aldrig storstäda. Men vilka knep är det? Jo, bland annat att man varje kväll hänger in sina kläder i garderoben igen. I stället för att släppa allt i en trasslig hög på golvet, eller som bäst på en stol. För inom några dagar är högen jättestor och alla plagg skrynkliga. Andra tips är att försöka att inte äga mer än vad man faktiskt behöver. Samt att torka av ytorna på en gång efter att man använt dem, i stället för att ta itu med ingrodd smuts på spis, handfat eller diskbänk. Gör det i stället på en gång så slipper sysslan växa sig större och därmed dessutom bli mer tidsödande. För de som inte har tid med dammsugning och disk är tipset att ta hjälp, kanske av Spodra LUX.

Vad för medel ska man använda när man städar då? Enligt experter som uttalar sig i Expressen:

”…skippa de dyra rengöringsmedlen – man kommer långt med såpa och diskmedel”

Sedan hjälper inte ett rent hem mot sjukdomar, som många tidigare trott. Även om det blir mer hemtrevligt när det är städat och rent hemma. Mer om detta kan man läsa om i Göteborgs-Posten bland annat.