När du har sålt din bostad och det är dags att flytta ska du om inget annat avtalats, städa hela bostaden. Den ska vara ren och fräsch när köparen får tillträde. För att slippa lägga ner all den tid som en flyttstädning kräver kan det vara klokt att anlita en städfirma.

Om du nyligen har sålt en bostad ska du förmodligen flyttstäda. Att flyttstäda ska säljaren alltid göra om det inte är avtalat om något annat i köpekontraktet. Du kan få hjälp med flyttstädning av en städfirma om du inte har tid eller lust att göra det själv. Tänk på att anlita en städfirma som är professionell och som har fått bra betyg. När du anlitar en städfirma är det en bra ide att kontrollera vad som ingår i flyttstädningen. Det kan skilja sig mellan olika företag vad som ingår. Allt i en bostad som är såld ska städas, bostaden ska vara ren och fräsch när köparen får tillträde. Glöm inte att förrådsutrymmen också ska städas. Det är viktigt att städningen blir bra. Det är inte sällan det uppstår tvister mellan köpare och säljare om att städningen inte håller måttet. Om du anlitar en städfirma ska du kontrollera städningen efter bara för att försäkra dig om att det är bra städat. Även om det för många är värt varenda krona att anlita städfirma för flyttstädning är ett tips att använda RUT-avdraget, då kommer du billigare undan.

Säljaren har ansvaret för bostaden fram till tillträdesdagen

Det är bra att komma ihåg att du som säljare är ansvarig över bostaden ända fram till köparen får tillträde. Det är viktigt att datumet för tillträde hålls eller ändras om köparen flyttar in tidigare efter som det är du som säljare som står för kostnaderna om någon skada uppstår på bostaden innan tillträde. Du som säljare står också för alla driftskostnader fram till köparen har tillträde.

Anlita flyttfirma

Tänk på att alla dina prylar och saker ska vara utflyttade när köparen ska flytta in. Om du inte vill flytta allt själv kan du även här anlita hjälp. Anlita en flyttfirma för att bära ut, köra iväg allt och sedan bära in bohaget i den nya bostaden. Om du vill ha en flyttfirma ska du tänka på att anlita den i god tid innan för att vara säker att få hjälp.