För att få din bostad såld räcker det inte med att den har ett bra pris, schysst läge och en stor kvadratmeteryta att bo på utan den måste även vara inbjudande och kännas som en bostad man vill bo i – vilket är något du uppnår genom homestyling.

Om du ska sälja din lägenhet är det viktigt att välja rätt mäklare som kan hjälpa dig att värdera bostaden så du får den såld till en rättvis prislapp. Men för att locka spekulanter till visning är det också viktigt att du presenterar bostaden på ett bra sätt och det gör du genom att styla den inför plåtning och visning. Just hur och på vilket sätt bostaden bör stylas är något som din mäklare har koll på eftersom denne vet vilken sorts spekulant som kan tänkas vara intresserad av bostaden. Men har du själv koll?

Styla bostaden för rätt målgrupp

Något som din mäklare har stenkoll på är vilken målgrupp som kommer vara intresserad av att bo i ditt hem. Och det är denna målgrupp du ska rikta in dig på att styla för. Antingen kan du anlita homestyling experter eller så gör du stylingen själv, vilket är det billigaste alternativet. Smart kan då vara att be din mäklare om råd för hur du ska styla och vilka punkter du bör fokusera på. här är några enkla, generella, riktlinjer att lägga på minnet:

  • Storleken – är det en mindre lägenhet du ska sälja bör du rikta din styling mot den ensamma singel som ska köpa bostad, alternativt till paret som söker en första gemensam bostad. Om det är en större bostad så kanske det är en familj som vill ha den, då ska du rikta dig mot dem.
  • Typ av bostad – är det en lägenhet eller en villa du säljer? Beroende på vilket är det olika målgrupper du ska rikta in dig på.
  • Stadsmiljö eller förort – en stor lägenhet i stan lockar många köpare som vill bo just i stadsmiljö och då är det dessa personer du ska rikta dig till. Är det däremot i en förort som bostaden ligger finns det andra punkter att trycka på såsom kommunikationer och grönområden.
  • Området – i vilken typ av område ligger din bostad? Är det många skolor och förskolor här kanske en barnfamilj är bästa alternativet.