Det är givetvis viktigt att hemmet har bra luft men det som även är viktigt är att man trivs med inredningen och hur det är möblerat. Vilka är egentligen de trender som vi kommer smycka hemmet med under 2017?

 

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur dålig ventilation påverkar hälsan. Detta är viktigt att tänka på när man inreder hemma. Det som också är viktigt är att man trivs hemma – vad gäller möblemang, färger, växter och inredning generellt. Men vilka är inredningstrenderna som kommer att prägla 2017 enligt experter och inredningsmagasinen?

 

Skippa trendkänsligheten och gå på din egen känsla

 

Enligt en inredningsexpert som intervjuas i denna artikel för tidningen Chic är det trendigt att skippa trendkänsligheten. Lite motsägelsefullt kan tyckas men för att förklara vidare handlar det om att skippa ängsligheten när det kommer till inredning och i stället våga leva ut smak och personlig stil. Men de trender som däremot syns hos tillverkare och designers är mycket detta: glas i olika former (gärna spegelglas), textilier i sammet (gärna djupgrönt, blodr

ött och midnattsblått), krom och silver i stället för koppar och mässing som länge suttit på inredningstronen vad gäller metaller. Dessutom kommer ljusa träslag igen, från att ha legat i kommunalt beslag allt för länge.

 

Blått sägs ha varit färgen som definierade år 2016 och för nuvarande år är det i stället grönt som spås ta över våra textilier, väggar och inte minst genom att det är poppis med mycket växter hemma. Det blåa håller däremot i sig, liksom det gråa. Jordiga färger som brunt, beige och greige kommer även som uppstickare. Sedan även brända toner i terrakotta, gult och rosa – á la Kalifornien.

 

Att byta textiler är ofta ett enkelt och billigt sett att förnya – Chic