Att fixa en ny stil hemma innebär ofta att kontot töms snabbare än du hinner blinka. Men det behöver inte vara så! Här kommer några smarta tips som gör att du kan inreda precis så som du vill utan att spendera en förmögenhet.

Nya möbler, målarfärg, tapeter, textilier och så alla de där små inredningsdetaljerna som är pricken över i:et – det är inte konstigt att dina inredningsprojekt ofta blir dyrare än du tänkt dig. För dig som älskar att ständigt förändra ditt hem och hänga på de senaste inredningstrenderna finns ett antal knep för att minska kostnaden.

Använd rabattkoder och inred billigare

Om du handlar online ska du hålla utkik efter rabattkoder till de stora webbshopparna. Exempelvis finns det en rabattkod för Homeroom som gör att du kan handla möbler och inredning betydligt billigare. Rabattkoder kan göra stor skillnad, speciellt när du gör större investering som exempelvis soffor eller andra dyrare möbler. Lyckan är att hitta designklassikern som du har spanat på i flera år på rea eller till nedsatt pris med en rabattkod! Kolla därför alltid om det finns rabattkoder innan du handlar så att du inte betalar mer än du behöver.

Loppisar och DIY är dina bästa vänner

Om du älskar inredning men har en tight budget är loppisar riktiga guldgruvor. Här kan du hitta unika möbler och accessoarer till en låg kostnad. Trenden med second hand har växt sig allt starkare allt eftersom vi har blivit mer klimatmedvetna. Att ge möbler och andra inredningsdetaljer nytt liv är med andra ord både klimatsmart och bra för plånboken.

Ofta kan det krävas en hel del arbete för att restaurera dina fynd så att de blir så som du vill ha dem. Den stora fördelen är att du kan få helt unika möbler som ger en personlig och bohemisk touch till ditt hem. Testa till exempel att måla om möbler som är slitna i oväntade kulörer för att få till en färgklick i hemmet. Det finns riktigt bra guider online för den som inte har restaurerat möbler tidigare och du behöver inte vara särskilt händig för att lyckas.