Undervärdera aldrig vikten av att ha ett bra larm installerat hemma. Med ett larm kan din oro för att drabbas av inbrott minska markant och även om det skulle ske så har du chans att förhindra att det blir fullbordat eftersom larmet ofta skrämmer iväg tjuven. Ett bra larm innebär ofta en helhetslösning med flera funktioner. Ta reda på vilka här!

Dagens larm kan innebära enkla installationer där signalen tjuter när en obehörig träder in i ditt hus. Men för att utöka säkerheten kan det också vara värt att installera övervakningskameror, rökdetektorer och säkerhetslås för att vara på den ännu säkrare sidan. Inbrottstjuvens tankebanor ligger ofta snäppet före många äldre larm så att uppdatera ditt befintliga eller köpa en helt ny helhetslösning kan vara bra.

securityVäktarutryckningar

En annan tjänst som kan vara bra att tänka på att skaffa är väktarutryckningar, det vill säga att ditt larm är ihopkopplat med ett väktarbolag som direkt rycker ut och tar tag i problemet på plats. Då polisen själv ofta har andra prioriteringar i dagens samhälle kan det ta betydligt kortare tid för ett väktarbolag att sätta på blåljusen och ta sig till ditt hem. Om du ringer polisen kan du få vänta en stund, speciellt om du råkar bo på landsbygden.

De olika larmsystemen

Om du önskar kan du idag få ett skräddarsytt larmsystem för just din bostad. Bor du i ett större hus är det till exempel viktigt att säkra alla dörrar och fönster, även småhusen på tomten, källarförråd och vindsförråd. En villa har ofta en trädgård med många mörka trädgårdspartier där ingen ser in, och det är just där som tjuven tränger sig in.

En riktigt fin villa kan vara lockbete för obehöriga och en del är så oförskämda att de inte ens bryr sig om om det finns folk i huset när inbrottet sker. Inbrott kan således ske under natten eller i värsta fall bli våldsamt då inbrottstjuven tar till handgemäng för att få de den vill ha. Då kan du välja ett larmsystem som tillåter dig och din familj att vistas i huset även om larmet är på. Larmet består då av vissa sensorer som tillåter folk att sova i sina sängar men som dock reagerar på om en utomstående tränger sig in.

Du bör också utvärdera värdet av att installera säkerhetskameror lite överallt inne och ute. En kamera kan vara en riktig brottslösare om den lyckas få en bild på inkräktaren. Den ger bildbevis och kan förhindra fortsatta inbrott.

nyckel i låsBilligare försäkring med hemlarm

Visste du att du får en billigare försäkring på de flesta försäkringsbolag om du visar att du installerat ett hemlarm. Ju bättre larmet är desto fler förmåner får du. Försäkringsbolaget menar nämligen att du löper mindre risk att drabbas av inbrott vilket gör att de får en lägre risk att betala ut pengar till dig. Detta skiljer sig åt från försäkringsbolag till försäkringsbolag så kolla upp vad som gäller just i ditt fall. Lägre kostnader gäller även för båtar, bilar och annat värdefullt.