Det finns många säkerhetsåtgärder du kan anamma för att minska risken för tjuvar. Larm är kanske det vanligaste som folk beställer men den bästa säkerheten får du och din familj om ni gör flera saker för att mota tjuven i grind. Om det ska vi skriva mer om här.

Utöver ett bra hemlarm eller företagslarm, om du är företagare som läser detta, bör du även sätta in en säkerhetsdörr. Du hittar massvis av bra och slitstarka säkerhetsdörrar från Dörrakuten genom att söka på https://dorrakuten.se/sakerhetsdorrar/ här. Förutom fysiska produkter som larm och dörrar måste du även vara uppmärksam på vad som hände ri grannskapet. Därför är Grannsamverkan så bra.

Hjälp varandra i kvarteret

Den allra bästa säkerhetsåtgärden görs tillsammans. I en större grupp är det alltid lättare att överrumpla tjuvar eller förhindra att de begår inbrott genom att vidta försiktighetsåtgärder och gå samman på patrulleringar och liknande om nätterna. Om du är bortrest bör du be en snäll granne att hålla koll på ditt hus varje dag och kanske gå in och sätta på radion under dagen eller liknande för att få folk att tro att du är hemma. Detta kan gälla även vid hamnar och bryggor där folk har sina båtar sommartid. Genom att ett gäng turas om att patrullera under kvällar och nätter, minskar risken för inbrott och stöld.

Här kommer även andra tips för att hålla inkräktare på bra avstånd.

  • Grind vid uppfarten med kod och kameror
  • Timer till huset
  • Smarta elektroniska prylar inomhus så att kanske radio eller tv sätts igång en viss tid på dygnet
  • Övervakningskameror

Säkerhetsdörrar och larm den bästa åtgärden

Även om ni är ett sammansvetsat gäng i grannskapet är det naturligtvis viktigt att hålla samman och ställa upp för varandra men det allra bästa om du vill trygga din familj är att använda hemlarm med väktarutryckning samt säkerhetsdörrar och säkerhetsfönster. Glöm inte att sätta säkerhetsdörrar även vid bakdörrar och kanske på uthus om du har trädgårdsbodar med dyra verktyg. Idag tar tjuvar i stort sett vad som helst för att sälja.