Det är tyvärr allt för ofta det förekommer olyckor i hemmet där barn är inblandade. För att undvika olyckor hemma är det en bra idé att barnsäkra ordentligt. Gör hellre för många säkerhetsåtgärder istället för få.

Du kanske tror att hemmet är en säker plats för ditt barn men faktum är att det är väldigt vanligt att det sker olyckor i hemmet. Det går inte skydda ditt barn från alla faror men vissa uppenbara saker i hemmet är det bra att göra något åt. Om du vill köpa bra och kvalitativa produkter som gör ditt hem säkert ska du kolla in homesafety som har allt du kan tänkas behöva för ett barnsäkert hem.

“Den vanligaste olyckan är fallolyckor.” Läs mer om barnsäkerhet här.

Barn klättrar gärna på stora möbler

En sak som många missar är stora, tunga och höga möbler. Om du har sådan möbler i ditt hem ska du förankra dem i väggen för att det inte ska tippa över ett barn som försöker klättra upp. Eluttag är något som små barn gärna stoppar in fingrarna i. Moderna eluttag har inbyggda petskydd men om du inte har det i ditt hem ska du definitivt köpa petskydd. Köket är en farlig plats för barn och att säkra spisen, skåp och lådor är viktigt. Till köket är en spisvakt en sak som du inte får missa att köpa. Sen är spisskydd och ugnsskydd bra att införskaffa. Om du har en bebis ska du inte verkligen barnsäkra skötbordet. Det är tyvärr ofta som det förekommer fallolyckor från skötbord. Om du har trappor i huset är säkerhetsgrind ett måste.