Att sova gott är livsviktigt. Med tre enkla inredningstips kan du skapa ett mysigt sovrum där du kan slappna av. Ett skönt täcke, lugnande färger och ett rum fritt från mobiler och datorer kan göra stor skillnad.

Vi sover ungefär en tredjedel av våra liv. Med andra ord är sovrummet det rum där vi spenderar mest tid. Tyvärr är det många som sover dåligt vilket på sikt kan leda till utmattning och försämrat immunförsvar. Att skapa ett mysigt och trivsamt sovrum är avgörande för att du ska kunna sova ordentligt. Som tur är behöver det inte vara särskilt svårt att skapa ett perfekta sömnförhållanden.

Sköna kuddar & täcken

För att sova gott krävs det att har ett skönt täcke och bekväma kuddar. Utgå från dina specifika behov och välj varianter som passar just dig. Du hittar ett stort utbud av täcken hos NolhagaHem som du enkelt kan klicka hem. Att köpa ett bra täcke är en investering i din hälsa. Sömnen är avgörande för att du ska må bra och orka med påfrestningar under dygnets vakna timmar. Rätt sorts täcke gör att kroppen kan vila ordentligt under natten.

Behaglig färger

För att komma till ro i sovrummet bör du inreda med behagliga färger. För en lugnande effekt bör du välja blått eller grått, men om du vill ha energi är grön en bättre färg.

Fritt från teknologi

Att endast ha några få saker i sovrummet är bättre för sömnen.

“Sovrummet skall vara en plats där du slappnar av så ta bort TV, mobil och surfplatta eller stänga av dem i god tid innan du ska sova,” skriver Hjärnfonden. Låt sovrummet vara din oas där du kan slappna av och lämna teknologin i ett annat rum.