Längtar du efter en egen pool att ha i trädgården till sommaren? Du är absolut inte ensam om den drömmen, som dock med enkelhet kan bli en realitet. Vilka fördelar finns då med att bygga egen pool? Läs mer om det nedan!

När sommaren börjar nalkas och semestern hägrar är det njutning i fokus. Ett av livets goda är onekligen att glida ned i en skön pool och allra helst en egen sådan. Allt fler skaffar sig en egen pool i trädgården och med tanke på det stora utbud som numera finns så är det inte alls konstigt. Det finns definitivt en pool för alla, oavsett preferenser! Hos https://svenskabadtunnor.se/sv/info/bygga-egen-pool.html hittar du allt det du behöver inom pool och bad – och mycket mer än så. Besök webbsajten och låt dig inspireras innan du beger dig ut för att mäta på din tomt!

Att tänka på vid anläggande av pool

Oval,Swimming,Pool,In,A,Garden,Area,,Surrounded,By,PlantsDet är viktigt att kolla av utrymmet innan du bestämmer dig för vilken pool du ska satsa på. Kanske passar poolen precis in med måtten på din tomt, men du kanske samtidigt behöver plats för annat – eller inte, men det avgör förstås du själv. Glöm inte att rådfråga andra i hushållet så att ni tillsammans kommer fram till era gemensamma behov av pool. En annan fråga du bör ställa dig är om du vill ha en pool som är nedsänkt i marken, eller en variant som kommer befinna sig ovan jord.

Placeringen av poolen tål också att tänka på. Du bör lämna gott med plats mellan poolen och huset för stolar, bord och liknande. Antagligen är det också bra att tänka in ett säkerhetsavstånd för stänk och plask från de badande! Placera helst inte din pool alltför nära buskar och träd för att i största möjliga mån undvika att löv och annat skräp hamnar i plurret.

Tänk alltså på följande vid anläggning av pool:

  • Ta noggranna mått för att avgöra pooltyp
  • Engagera hela familjen i beslutet
  • Vill du ha en nedsänkt pool eller en variant ovan jord?
  • Placera poolen strategiskt med avstånd från matplatser, buskar och liknande